Zoom meetings Maimories

Woensdag 10 juni 2020
19:00 – 20:00 Nederlandse tijd
Zoom meeting voor oud-leerlingen met Esther Erwteman

Esther Erwteman is oud leerling van Maimonides (1989-1995) de drijvende kracht achter Esther’s Cookery, de vegetarische kookstudio in Amsterdam, en schrijver van NOSH, het onlangs verschenen boek over de veelzijdige en vegetarische Joodse keuken,
Esther geeft speciaal voor alle oud-leerlingen van Maimonides een gratis online mini kookworkshop.

Wil je je direct inschrijven vul dan het inschrijfformulier in.

Wat gaan we maken? 
Zoete Irakese gevulde broodjes met vijgen en anijs (blz 70 van NOSH)

Algemene instructies voor de workshop

  • Lees het recept rustig door en bepaal of je mee wilt koken of dat je gewoon gezellig meekijkt en luistert en het later eens gaat maken. 
  • Alleen luisteren/kijken? Login met de ZOOM link, schenk een glaasje wijn in en geniet!
  • Meekoken? Zorg ervoor dat je mise en place klaar is. Weeg alles af zet de ingrediënten klaar. Snijd de vijgen, smelt de boter en zet de benodigdheden klaar.

Wat voor ingrediënten hebben we daar voor nodig?

Deeg
• 500 gram bloem
• 15 gram dr
oge gist
• 60 gram suiker
• 1/2 eetlepel zout
• 90 ml melk
• 1 ei
• 90 gram boter (kamer temperatuur)
• 30ml water

Vijgen vulling
• 200 gram vijgen
• 2 eetlepels boter
• 3 eetlepels water
• 1 theelepel anijszaad

Extra
• 1 eigeel
• 1 eetlepel water
• 1 eetlepel anijszaad

Wat heb je verder nodig?

• Mengkom of KitchenAid(of andere keukenmachine)
• Maatlepels
• Maatbeker
• Weegschaal
• Deegroller
• Pan
• Plasticfolie
• Snijplank & mes
• Bakplaat & bakpapier

Mis je iets? Ga dan snel naar Duikelman en kom even hallo zeggen of NOSH laten signeren in Esther’s Cookery
Gerard Doustraat 46HS, 1072 VT Amsterdam

INSTRUCTIES

Het deeg
is natuurlijk waar we mee beginnen. combineer je alle ingrediënten in een middelgrote mengkom en kneed je met de handen tot een gladde, stevige consistentie. Hoe beter je kneed hoe meer je de gluten in de bloem activeert en hoe luchtiger de de broodjes zullen worden.
Je kan dit natuurlijk ook in de keukenmachine doen
•Stort het deeg op het keukenblad. Kneed met 1 hand en op een koude vaste ondergrond. Bedek het deeg met plastic folie en laat het rusten, ergens tussen 30 en 60 minuten.

De vulling
• Verwarm een oven voor op 180 ° C
• Hak de vijgen fijn om de vulling te maken. Voeg gesmolten boter, water en de
anijs toe en meng met de hand om een zacht deeg te vormen.

• Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken. Maak hier een bal van en kneed deze nogmaals goed door met de hand.
• Rol elk stuk deeg uit tot een langwerpige vorm. Hoe dunner en netter je dit doet des te mooier en lekkerder het eindresultaat.
• Plaats een eetlepel van het vijgenmengsel aan de bodem van de rechthoek. Rol het deeg 1x naar binnen. Snijd het deeg in tot vlak boven de vulling en rol dan verder. Verbind de uiteinden met elkaar zodat je een cirkel hebt.
• Meng 1 eigeel met 1 eetlepel water. Plaats de cirkels op de bakplaat, bestrijk met het ei en water mengsel en bestrooi met anijszaad en een paar korreltjes zout
• Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin

Esther over de ZOOM workshop:

  • Op woensdag 10 juni 2020 kan je vanaf een kwartier voor aanvang van de workshop inloggen. we laten je dan toe bij de ZOOM meeting. Omdat we om 19:00 echt gaan beginnen met koken, kan je na 19:00 niet meer inloggen.
  • Alle microfoons staan op MUTE een dringend verzoek om dit zo te laten anders wordt de workshop een chaos.
  • Vragen kunnen gesteld worden via de chat en ik zal mijn best doen deze te beantwoorden. Je kan vragen ook van te voren insturen via de email esther@estherscookery.nl
  • Er kunnen tijdens deze mini workshop helaas geen vragen worden gesteld.
  • Je kan meedoen met beeld of ervoor kiezen je video uit te zetten, dan kan jij mij wel zien maar kunnen wij jou niet zien.

Helemaal enthousiast geworden, zorg dan dat je erbij bent en vul hier het aanmeldingsformulier in. (Tenzij je dit al gedaan hebt natuurlijk)

Tot ZOOM’s
Het bestuur en de organisatoren van Maimories